Zilte soep met lamsoor en ijskruid

zilte soep met lamsoor en ijskruid
Bron: www.bettyskitchen.nl

Bereidingstijd: 5-10 minuten
2 personen
Lunch of tussendoortje
Vegetarisch

INGREDIËNTEN

4 stengels bosui
100 gram lamsoor
100 gram ijskruid
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 liter groente bouillon
2 eetlepels hennepzaad
peper & zout
olijfolie

BEREIDEN

Verwijder het harige uiteinde van de bosui, spoel af onder de kraan en snijd de bosui in dunne ringen. Spoel de lamsoor en ijskruid ook af onder de kraan en laat goed uitlekken. Hak vervolgens grof.

Verhit een scheutje olijfolie in een (kleine) pan en bak hierin de bosui gedurende 1 minuut. Voeg de lamsoor, ijskruid en tijm toe en roerbak mee gedurende 1 minuut.

Schenk de hete groente bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens gedurende 5 minuten doorkoken.

Draai het vuur uit, voeg de hennepzaad toe en pureer de zilte soep met behulp van een staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met peper en (weinig) zout.

Dit heerlijke recept en de foto is van www.bettyskitchen.nl. Betty kwam bij ons langs voor een zilte lunch en heeft toen de pittige ijskruidsoep van de dames Zilt Kombuis geproefd. Dit is haar eigen zilte soepvariant!

EXTRA BENODIGD

Staafmixer

Laat een reactie achter