Warme zilte aardappelsalade
Bereidingstijd: 20-30 minuten
4 personen
Voorgerecht
Vis
INGREDIËNTEN
(Biologische ingrediënten)
500 g biologische Zilte aardappels
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Venkel
100 g biologische Spinazie, baby
1 st biologische Gerookte meerval
Allergie informatie: lactose, melk, mosterd, ei, vis
BEREIDEN
Breng een pan met water aan de kook voor de zilte aardappels. Was de aardappels (schillen hoeft niet) en snijd ze in kleine stukken. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verwijder de harde onderkant van de venkel en de topjes van de stelen. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Snijd de venkel in de lengte in vieren en vervolgens in stukken. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm roomboter in een koekenpan of braadpan en bak de venkel en ui kort aan. Voeg een klein scheutje water toe en laat afgedekt 15 minuten stoven. Voeg de laatste minuut de helft van de spinazie toe en stoof met de venkel mee.
Maak een sausje van de mayonaise, yoghurt, citroensap, olijfolie, zout en peper en meng dit met de warme aardappels, de gebakken venkel en de overgebleven rauwe spinazie.
Snijd de gerookte meerval in stukken en verdeel over de zilte aardappel-venkel salade.
Tip: Ook erg lekker met een appel. Of met zilte groenten zoals ijskruid, lamsoor en zeekraal.
Dit zilte recept is van www.ekomenu.be.
EXTRA BENODIGD
–