Lamsoor, Zeekraal & IJskruid met vis
Voor 4 personen – voorbereidingstijd: 15 minuten – kooktijd: 10 minuten
INGREDIËNTEN
8 handen met mix van zilte groenten zoals zeekraal, lamsoor en ijskruid
6 á 8 kleine zilte aardappelen, in kleine stukken gesneden
4 stukjes witvis
Scheutje olijfolie
2 volle eetlepels zeekraal mayonaise (alternatief is een goeie bearnaisesaus)
Scheutje water
Peper en zeezout uit de molen
BEREIDEN
Maak de groente en aardappelen schoon en leg in een stoommandje of stoomoven.
Leg in een bakje met scheutje olijfolie overheen de stukjes vis erbij.
Stoom voor ongeveer 8 á 10 minuten (afhankelijk van de dikte), totdat de vis gaar is en de groenten nog wel een bite hebben. Als de groenten eerder klaar zijn kun je deze tussentijds er uit halen.
Doe twee schepjes zeekraal mayonaise in een pannetje met een scheutje water.
Breng zachtjes heel licht aan de kook. Zet het vuur uit en roer om.
Serveer de mix van zilte groenten samen met de aardappelen, witvis en de saus van zeekraal mayonaise.
Enjoy!
EXTRA BENODIGD
–