Recepten
Pittige ijskruidsoep
INGREDIËNTEN Voor 8 ruime kommen: 250 gram ijskruid, apart fijnhakken in de keukenmachine5 teentjes knoflook, fijngehakt2 uien, fijngesneden1 dikke wortel,…
Lees verderGevulde Zilte pieper
INGREDIËNTEN 1 Zilte PieperHandje Zeekraal2 Oesters1 Eetlepel Zee peterselieCrème fraicheBoterMelkPeper BEREIDEN Winnend gerecht Texel Culinair 2014 Kook de Zilte pieper…
Lees verderZilte IJskruidsalade
INGREDIËNTEN Per persoon:1 ons ijskruid (of een deel ijskruid en een deel andere salade)Ca. 8 ontpitte, fijn gesneden olijvenCa. 4-6…
Lees verderStracciatella panna cotta met ijskruid
INGREDIËNTEN 600 dl slagroom (let op, je hebt eerst 400 dl nodig en er blijft 200 dl over voor later…
Lees verderPasta met aardbeien, gerookte kip en ijskruid
INGREDIËNTEN 350 gram pasta65 gram ijskruid, fijn gehakt200 gram aardbeien, in plakjes1 rode ui, gesnipperd1 courgette, kern eruit snijden en…
Lees verderZoet zilte Smoothie met fruit en IJskruid
INGREDIËNTEN halve avocado 200 ml melk (bijv. soya of amandelmelk) handje frambozen handje bosbessen (paar bessen voor garnering achterhouden) 1…
Lees verderZilte stamppot met lamsoor en ijskruid
Hoofdgerecht 4 personen 30 minuten bereidingstijd INGREDIËNTEN 1 kilo zilte aardappels 100 gram lamsoor 100 gram ijskruid 1 theelepel gedroogde…
Lees verderLamsoor, Zeekraal & IJskruid met vis
Voor 4 personen – voorbereidingstijd: 15 minuten – kooktijd: 10 minuten INGREDIËNTEN 8 handen met mix van zilte groenten zoals…
Lees verderZeebanaan: wat is het en hoe bereid je het?
Voor wie houdt van unieke en verrassende smaken moet onze zeebanaan hebben geproefd! Hij is heerlijk sappig en smaakt wat…
Lees verder- 1
- 2
- Volgende »
In de media
Duitse filmploeg met sterren chef Björn Freitag
Duitse tv-sterren chef Bjorn Freitag en reisexpert Tamina Kallert waren onlangs bij ons in de boet voor opnames van een…
Lees verderDe laatste zilte aardappelen
De laatste zilte aardappelen uit het wadden gebied, bemest met zeewier. heerlijk van smaak te koop bij de boet! Hoornderweg…
Lees verderSymposium Zeker Zilt | 20 Juni
Project Zeker Zilt Verzilting is een toenemend probleem, dan wel uitdaging, wereldwijd. Alleen in de Amazone en op Groenland is…
Lees verderWaarom het telen van zilte aardappelen?
Wat maken Zilte aardappelen en wortelen zo bijzonder en waarom maken wij ze eigenlijk? Laat je informeren door dit filmpje…
Lees verderOffshore Experience 2023
Tijdens de Offshore Experience van 12-09-2023 in Den Helder hebben we chips laten proeven van onze zilte aardappelen. Ook hebben…
Lees verderKwekerij Wadzilt pioniert op brakke grond
Kwade sla Gebrek aan zoet water is een wereldwijd probleem. In grote delen van de wereld verzilt de bodem en…
Lees verderChips van de Wadden van aardappelen uit zilte grond
In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan, door de markt op te gaan…
Lees verderVan de Wadden’ brengt chips op de markt gemaakt van met zeewier bemeste zilte aardappels
Persbericht, Texel, 1 juni 2023 In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan en…
Lees verderSalt Farm Texel op Franse tv!
Salt Farm Texel op Franse tv vanwege innovatieve aanpak zilte teelt in kader van stijgende zeespiegel [Den Burg, Texel] –…
Lees verder- 1
- 2
- Volgende »