Recepten
Pittige ijskruidsoep
INGREDIËNTEN Voor 8 ruime kommen: 250 gram ijskruid, apart fijnhakken in de keukenmachine5 teentjes knoflook, fijngehakt2 uien, fijngesneden1 dikke wortel,…
Lees verderGevulde Zilte pieper
INGREDIËNTEN 1 Zilte PieperHandje Zeekraal2 Oesters1 Eetlepel Zee peterselieCrème fraicheBoterMelkPeper BEREIDEN Winnend gerecht Texel Culinair 2014 Kook de Zilte pieper…
Lees verderZilte IJskruidsalade
INGREDIËNTEN Per persoon:1 ons ijskruid (of een deel ijskruid en een deel andere salade)Ca. 8 ontpitte, fijn gesneden olijvenCa. 4-6…
Lees verderStracciatella panna cotta met ijskruid
INGREDIËNTEN 600 dl slagroom (let op, je hebt eerst 400 dl nodig en er blijft 200 dl over voor later…
Lees verderPasta met aardbeien, gerookte kip en ijskruid
INGREDIËNTEN 350 gram pasta65 gram ijskruid, fijn gehakt200 gram aardbeien, in plakjes1 rode ui, gesnipperd1 courgette, kern eruit snijden en…
Lees verderZoet zilte Smoothie met fruit en IJskruid
INGREDIËNTEN halve avocado 200 ml melk (bijv. soya of amandelmelk) handje frambozen handje bosbessen (paar bessen voor garnering achterhouden) 1…
Lees verderZilte stamppot met lamsoor en ijskruid
Hoofdgerecht 4 personen 30 minuten bereidingstijd INGREDIËNTEN 1 kilo zilte aardappels 100 gram lamsoor 100 gram ijskruid 1 theelepel gedroogde…
Lees verderLamsoor, Zeekraal & IJskruid met vis
Voor 4 personen – voorbereidingstijd: 15 minuten – kooktijd: 10 minuten INGREDIËNTEN 8 handen met mix van zilte groenten zoals…
Lees verderZeebanaan: wat is het en hoe bereid je het?
Voor wie houdt van unieke en verrassende smaken moet onze zeebanaan hebben geproefd! Hij is heerlijk sappig en smaakt wat…
Lees verder- 1
- 2
- Volgende »
In de media
BIO certificaat zeesla van Waddenwier
De zeesla die gekweekt wordt bij de Petten aan de Mokweg op Texel kreeg eind 2022 de biologische certificering van…
Lees verderFranse Televisie op bezoek in kader van zeespiegelstijging
Fransen op bezoek in kader van zeespiegelstijging. Kansen of alleen maar problemen? Afgelopen woensdag was de Franse televisie bij ons…
Lees verderZeker Zilt: Duurzaam telen met meer smaak.
Zilte wortelen bemest met zeewier Afgelopen week zijn zilte wortelen uit de grond getrokken op het land van Joost Broekman.…
Lees verderEten van de zoute grond op Texel
De voedselmakers Op Texel „vermoordt” Marc van Rijsselberghe uiteenlopende gewassen, in de hoop dat een enkeling de zilte bodem overleeft.…
Lees verder20 juni Toogdag voor de wadden – proeverij
Tijdens de Toogdag voor de Wadden op 20 juni in Delftzijl, werden na de excursie bij de groende dijk bij…
Lees verderWaddenfonds steunt project Blauwe Polder
Het Waddenfonds stelt ruim € 2,5 miljoen subsidie beschikbaar voor vier nieuwe projecten op het gebied van aquacultuur en cultuurhistorisch…
Lees verder