Nieuws

Duitse filmploeg met sterren chef Björn Freitag 

jul 23, 2024

Duitse tv-sterren chef Bjorn Freitag en reisexpert Tamina Kallert waren onlangs bij ons in de boet voor opnames van een nieuwe aflevering. Ze verdiepten zich in de wereld van zilte landbouw en de fascinerende smaakveranderingen die daarbij komen kijken. Onder leiding van Tommie kregen ze een uitgebreide excursie en ontdekten ze de bijzondere geheimen van…

Lees verder

De laatste zilte aardappelen

jun 26, 2024

De laatste zilte aardappelen uit het wadden gebied, bemest met zeewier. heerlijk van smaak te koop bij de boet! Hoornderweg 42, Den Hoorn

Lees verder

Symposium Zeker Zilt | 20 Juni

jun 11, 2024

Project Zeker Zilt Verzilting is een toenemend probleem, dan wel uitdaging, wereldwijd. Alleen in de Amazone en op Groenland is er geen sprake van last van het zouter worden van de grond en het grondwater. In het waddengebied wordt gewerkt aan kansen en oplossingen (innovaties) om deze uitdaging aan te pakken en erachter te komen…

Lees verder

Waarom het telen van zilte aardappelen?

feb 19, 2024

Wat maken Zilte aardappelen en wortelen zo bijzonder en waarom maken wij ze eigenlijk? Laat je informeren door dit filmpje of kom langs bij onze rondleiding of Lunch! Reserveer voor de rondleiding of lunch via de website. De zilte aardappelen zijn bijzonder van smaak, wil je deze vanavond nog proeven aan je eigen eettafel? Koop…

Lees verder

Offshore Experience 2023

sep 13, 2023

Tijdens de Offshore Experience van 12-09-2023 in Den Helder hebben we chips laten proeven van onze zilte aardappelen. Ook hebben we onze zilte wortelen en vegetarische oester gepresenteerd aan dit gezelschap, dat betrokken is bij de ontwikkeling van de Noordzee en de overgang naar duurzame energie en gebruik. De vegetarische oester was een groot succes!…

Lees verder

Kwekerij Wadzilt pioniert op brakke grond

aug 7, 2023

Kwade sla Gebrek aan zoet water is een wereldwijd probleem. In grote delen van de wereld verzilt de bodem en dat is een bedreiging van de voedselproductie. Op Texel werkt Marc van Rijsselberghe aan een stukje van de oplossing door het experimenteel telen van zouttolerante gewassen. Marc noemt zichzelf gekscherend een plantenterrorist, want slechts een…

Lees verder
chips eten met Rianne Broekman en Dorian van Rijsselberghe

Chips van de Wadden van aardappelen uit zilte grond

jun 15, 2023

In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan, door de markt op te gaan met een uniek product: Van de Wadden-chips. Samen met Marc van Rijsselberghe van de Salt Farm Foundation, is het hem gelukt aardappelrassen te vinden die goed gedijen op zilte grond: Arsenal en Hermes. En ze…

Lees verder
van de wadden chips smaken

Van de Wadden’ brengt chips op de markt gemaakt van met zeewier bemeste zilte aardappels

jun 3, 2023

Persbericht, Texel, 1 juni 2023 In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan en gaat de markt op met een uniek product; Van de Wadden chips. Samen met Marc van Rijsselberghe (Salt Farm Foundation), de grondlegger en aanjager van zilte teelt in Nederland, is het gelukt om een aardappelras…

Lees verder
Salt Farm Texel op Franse tv

Salt Farm Texel op Franse tv!

mei 8, 2023

Salt Farm Texel op Franse tv vanwege innovatieve aanpak zilte teelt in kader van stijgende zeespiegel [Den Burg, Texel] – 11-04-2023] – Onze zoutboerderij was onlangs op de Franse televisie te zien vanwege zijn innovatieve aanpak van de stijgende zeespiegel. Terwijl de zeespiegel wereldwijd blijft stijgen, is het telen van planten met zout een steeds…

Lees verder