Nieuws
Texel – Eiland van genot in de Noordzee
Noordzee – we komen eraan! Reisexpert Tamina Kallert en topkok Björn Freitag genieten van culinaire hoogstandjes en vakantieplezier aan de Nederlandse kust. Een rondreis over het Waddeneiland Texel: of het nu een windmolen, haven, duinlandschap of vuurtoren is – geen enkel eilandhoogtepunt ontgaat Tamina en Björn. Zie hier de volledige video over Texel: Video van…
Lees verderSuccesvolle beurs bij Hotel Opduin
Afgelopen weekend waren wij aanwezig bij de beurs voor Texelse producten in Hotel Opduin, De Koog. Hier presenteerden we met trots onze zeewier- en Werelderfgoed producten, waaronder zilte Waddengoud-aardappelen, biologische Van de Wadden zilte aardappelen en onze unieke zeewiermeststof voor gewassen. Met veel enthousiasme deelden we de voordelen van zeewier: duurzaam, smaakvol en innovatief. De…
Lees verderOntdek de zilte keuken van Texel
Leuk en leerzaam uitje op Texel: zilte proeverij Wij gaan geregeld een dagje naar Texel om te fietsen. Met de fiets op de boot over naar het eiland. Een echt vakantiegevoel en zo dichtbij. Op sommige plekken op het eiland is het druk, maar buiten de dorpen om is het genieten van prachtig gevarieerde natuur en zee,…
Lees verderDuitse filmploeg met sterren chef Björn Freitag
Duitse tv-sterren chef Bjorn Freitag en reisexpert Tamina Kallert waren onlangs bij ons in de boet voor opnames van een nieuwe aflevering. Ze verdiepten zich in de wereld van zilte landbouw en de fascinerende smaakveranderingen die daarbij komen kijken. Onder leiding van Tommie kregen ze een uitgebreide excursie en ontdekten ze de bijzondere geheimen van…
Lees verderDe laatste zilte aardappelen
De laatste zilte aardappelen uit het wadden gebied, bemest met zeewier. heerlijk van smaak te koop bij de boet! Hoornderweg 42, Den Hoorn
Lees verderSymposium Zeker Zilt | 20 Juni
Project Zeker Zilt Verzilting is een toenemend probleem, dan wel uitdaging, wereldwijd. Alleen in de Amazone en op Groenland is er geen sprake van last van het zouter worden van de grond en het grondwater. In het waddengebied wordt gewerkt aan kansen en oplossingen (innovaties) om deze uitdaging aan te pakken en erachter te komen…
Lees verderWaarom het telen van zilte aardappelen?
Wat maken Zilte aardappelen en wortelen zo bijzonder en waarom maken wij ze eigenlijk? Laat je informeren door dit filmpje of kom langs bij onze rondleiding of Lunch! Reserveer voor de rondleiding of lunch via de website. De zilte aardappelen zijn bijzonder van smaak, wil je deze vanavond nog proeven aan je eigen eettafel? Koop…
Lees verderOffshore Experience 2023
Tijdens de Offshore Experience van 12-09-2023 in Den Helder hebben we chips laten proeven van onze zilte aardappelen. Ook hebben we onze zilte wortelen en vegetarische oester gepresenteerd aan dit gezelschap, dat betrokken is bij de ontwikkeling van de Noordzee en de overgang naar duurzame energie en gebruik. De vegetarische oester was een groot succes!…
Lees verderKwekerij Wadzilt pioniert op brakke grond
Kwade sla Gebrek aan zoet water is een wereldwijd probleem. In grote delen van de wereld verzilt de bodem en dat is een bedreiging van de voedselproductie. Op Texel werkt Marc van Rijsselberghe aan een stukje van de oplossing door het experimenteel telen van zouttolerante gewassen. Marc noemt zichzelf gekscherend een plantenterrorist, want slechts een…
Lees verder- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »