Nieuws
Pasta met aardbeien, gerookte kip en ijskruid
INGREDIËNTEN 350 gram pasta65 gram ijskruid, fijn gehakt200 gram aardbeien, in plakjes1 rode ui, gesnipperd1 courgette, kern eruit snijden en in blokjes350 gram gerookte kip, in blokjes65 gram gemengde noten, pistache, amandel, pecannoot, grof gehakt1 theelepel paprika poeder1 theelepel gember poeder1 theelepel kurkuma1 theelepel korianderolijfolie BEREIDEN Een snelle pasta met ijskruid en aardbeien, echt een…
Lees verderZoet zilte Smoothie met fruit en IJskruid
INGREDIËNTEN halve avocado 200 ml melk (bijv. soya of amandelmelk) handje frambozen handje bosbessen (paar bessen voor garnering achterhouden) 1 banaan ca. 30 gram IJskruid (blaadje voor garnering achterhouden) evt. honing of ahornsiroop BEREIDEN Snij de halve avocado in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten, behalve de honing of ahornsiroop, in een keukenmachine en mix dit…
Lees verderZilte stamppot met lamsoor en ijskruid
Hoofdgerecht 4 personen 30 minuten bereidingstijd INGREDIËNTEN 1 kilo zilte aardappels 100 gram lamsoor 100 gram ijskruid 1 theelepel gedroogde venkel 4 Pangasiusfilets peper & Zout roomboter BEREIDEN Was de aardappelen, snijd doormidden en kook in de schil in 15 minuten klaar. Je hoeft geen zout toe te voegen. Intussen spoel je de lamsoor en…
Lees verderLamsoor, Zeekraal & IJskruid met vis
Voor 4 personen – voorbereidingstijd: 15 minuten – kooktijd: 10 minuten INGREDIËNTEN 8 handen met mix van zilte groenten zoals zeekraal, lamsoor en ijskruid6 á 8 kleine zilte aardappelen, in kleine stukken gesneden4 stukjes witvisScheutje olijfolie2 volle eetlepels zeekraal mayonaise (alternatief is een goeie bearnaisesaus)Scheutje waterPeper en zeezout uit de molen BEREIDEN Maak de groente…
Lees verderZeebanaan: wat is het en hoe bereid je het?
Voor wie houdt van unieke en verrassende smaken moet onze zeebanaan hebben geproefd! Hij is heerlijk sappig en smaakt wat pittiger dan zeekraal. Bovendien bevat hij nóg meer voedingsstoffen, zoals omega vetzuren. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms mooi vuurrood van kleur. De herkomst ligt in Australië. In Nederland is de zeebanaan nog…
Lees verderWarme zilte aardappelsalade
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenVoorgerechtVis INGREDIËNTEN (Biologische ingrediënten)500 g biologische Zilte aardappels2 st biologische Rode ui2 st biologische Venkel100 g biologische Spinazie, baby1 st biologische Gerookte meerval Allergie informatie: lactose, melk, mosterd, ei, vis BEREIDEN Breng een pan met water aan de kook voor de zilte aardappels. Was de aardappels (schillen hoeft niet) en snijd ze…
Lees verderCoquilles met zeebanaan
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenVoorgerechtVis INGREDIËNTEN 12 coquilles, in de schelp1 partje van 1 gepekelde citroen, alleen de gele schil1 el van het vocht van een emmertje gepekelde citroenen2 el Ligurische olijfolie (Olitalia)1 el milde olijfolie4 ‘trosjes’ zeebanaan4 zachte takjes zeevenkel BEREIDEN Maak de coquilles schoon door alles wat rond het nootje zit weg te trekken.…
Lees verderZeewierpesto met zeebanaan
Dit smaakt uitstekend over gegrilde vis. Smeer een beetje over de vis vóór het grillen. Maar ook als dip voor garnalen of over een simpele pasta is het een heerlijke pesto. INGREDIËNTEN 20 gram pijnboompitten (licht geroosterd)zeewier-pesto-op-viszeewier pesto over gegrilde vis 2,5 dl olijfolie20 gram parmezaanse kaaspeper en gedroogde zeebanaan1 teentje knoflook1 bosje basilicumhandjevol rucola…
Lees verderVongole met zeebanaan
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenHoofdgerechtVis INGREDIËNTEN 200 g zeebanaan2 dl room1 venkel2 dl pastis2 kg kokkels2 kg vongole1 eetlepel olijfoliepeper BEREIDEN Spoel de schelpen enkele keren grondig in koud water. Blancheer de zeebanaan kort in kokend water. Snijd de venkel fijn en stoof enkele minuten aan in olijfolie. Doe er de schelpen, de room en de…
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »