Nieuws
Zilte aardappel-groentesoep
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenLunch of tussendoortjeVegetarisch INGREDIËNTEN 1 kg zilte aardappelen*zonnebloemoliehandvol lamsoor + extra om te garnerenpaar takjes ijskruid + extra om te garnerenhandje zeekraal + extra om te garneren1/4 gedroogd pepertje, verkruimeld(1/4 – 1/2 kippenbouillonblokje)zwarte peper uit de molen4 el Griekse yoghurt 10%, uitgelekteetbare bloemetjes, bijv. van rucola en tijm BEREIDEN Snijd 2 kleine…
Lees verderZilte soep met lamsoor en ijskruid
Bereidingstijd: 5-10 minuten2 personenLunch of tussendoortjeVegetarisch INGREDIËNTEN 4 stengels bosui100 gram lamsoor100 gram ijskruid1/2 theelepel gedroogde tijm1/2 liter groente bouillon2 eetlepels hennepzaadpeper & zoutolijfolie BEREIDEN Verwijder het harige uiteinde van de bosui, spoel af onder de kraan en snijd de bosui in dunne ringen. Spoel de lamsoor en ijskruid ook af onder de kraan en…
Lees verderWaddenfonds steunt project Blauwe Polder
Het Waddenfonds stelt ruim € 2,5 miljoen subsidie beschikbaar voor vier nieuwe projecten op het gebied van aquacultuur en cultuurhistorisch erfgoed. Met deze bijdrage wordt een totale investering van € 3,7 miljoen in het Waddengebied mogelijk gemaakt. Het Waddenfonds wil daarmee de teelt van zilte landbouw- en visserijproducten ontwikkelen en verder opschalen. Ook wordt er…
Lees verderGebakken zilte aardappelen uit de oven met homemade truffelwier mayonaise
4 personen 50 min Bijgerecht Vegetarisch INGREDIËNTEN 1 kg zilte aardappelen 8 teentjes knoflook (ongepeld) olijfolie om mee te besprenkelen zeewierzout voor de mayonaise: 1 ei, op kamertemperatuur ½ eetlepel mosterd 200 ml milde olijfolie 10 gram truffelwier BEREIDEN 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Snijd de zilte aardappels in partjes of grove…
Lees verder