Zeewier: een duurzame voedselbron
Zeewier wordt gezien als dé alternatieve voedselbron van de toekomst en volgens Nu.nl komt zeewier dicht in de buurt van een wondermiddel. Het slaat namelijk CO2 op, zuivert het zeewater en heeft weinig nodig om te groeien. Daarnaast zit het boordevol voedingsstoffen.
Omdat wij graag rekening houden met de natuur telen we het zeewier op een duurzame manier, namelijk in bakken op het Texelse land. Daarbij hoeven we geen wieren uit het wild te gebruiken, waardoor we de natuur met rust laten en het zeewier het hele jaar door kunnen laten groeien onder optimale levensomstandigheden. Daardoor is ons gedroogde zeewier niet alleen van hoge kwaliteit maar ook heel smaakvol.
Rijk aan goede voedingsstoffen
In zeewater vind je alle 84 mineralen die er bestaan, waarvan zeewier er 64 heeft. Daarnaast bevat het van nature veel gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines (A,C en E), omega vetzuren, mineralen en eiwitten.
Op lage temperatuur gedroogd zeewier
De locatie van ons bedrijf op Texel is uniek; dichtbij de duinen op het zuiden van het eiland staan onze bakken met wieren. We maken gebruik van vers zilt bronwater uit de grond om ons zeewier te laten groeien. Doordat we het zeewier langzaam drogen op lage temperatuur ontstaat een smakelijk product. Het gedroogde zeewier heeft een zilte, truffelachtige smaak. Vandaar de naam Truffelwier! Het gerookte zeewier, WierRook, kan goed worden gebruikt als vervanger van spek.
Benieuwd naar onze verse zilte producten?
Bekijk ons gehele assortiment met o.a. vers zeewier, zilte aardappelen en zilte wortelen.
Samenwerking
Wieren bevatten veel interessante en waardevolle inhoudsstoffen, deze kunnen, door middel van extractie, uit de wieren gehaald worden en vervolgens gebruikt worden in cosmetica en farmaceutische producten. In samenwerking met de Salt Farm Foundation, doet WaddenWier tevens onderzoek naar het ontwikkelen van een meststof op basis van zeewier. Daarnaast ontwikkelen we met ons gedroogde zeewier steeds meer geweldige kruiden waar zowel de thuiskoks als de topchefs van Nederland een groot fan van zijn.